Cursus over hoofdpijn speciaal voor stoelmasseurs

Als stoelmasseur komt je vaak hoofdpijnklachten tegen. Hoofdpijn komt vaak voor en in de meeste gevallen is het niet ernstig, maar wel erg vervelend. Hoofdpijn kan ons dagelijks functioneren en gedrag beïnvloeden.
 Eén op de vijf Nederlanders heeft minimaal één dag in de week hoofdpijn. Vaak is deze hoofdpijn gerelateerd aan stress.

In deze verdiepingscursus kijken we kort naar de mogelijke oorzaken en behandeling van hoofdpijn. De nadruk ligt op het aanleren van massagegrepen en een gunstige ergonomische werkhouding. Verder geven we je info over wat je als masseur mee kan geven aan oefeningen en adviezen aan je klant.

Deze cursus is voor stoelmasseurs die graag meer willen doen voor hun klanten.

Stoelmassage op locatie

In deze unieke cursus, gegeven door een massagetherapeut (Jiska Kopmeiners) in samenwerking met een oefentherapeut Mensendieck (Maaike Kuipers), sta je als stoelmasseur centraal. De groepen zijn bewust klein, waardoor we jou als individu goed kunnen begeleiden.

Wat gaan we doen:
– We kijken kort naar wat hoofdpijn is
– Wat doet hoofdpijn met je
– Massagetechnieken voor op de massagestoel
– We kijken naar de houding en beweging en ergonomie van de stoelmasseur
– Wat kan je je klant nog meer meegeven

Details cursus hoofdpijn voor stoelmasseurs

Wanneer & waar & kosten: zie de cursusagenda

Naar de cursusagenda

Over Jiska Kopmeiners

Jiska Kopmeiners is medeoprichtster van de BvS en heeft een massagepraktijk in Amsterdam. Zij is massage- en bewegingstherapeut en gespecialiseerd in stresscounseling. Vanuit deze achtergrond kijkt zij altijd naar de mens als geheel. Ook geeft zij persoonlijke trainingen op maat aan stoelmasseurs.

Over Maaike Kuipers

Maaike Kuipers is oefentherapeut Mensendieck en heeft een praktijk in Amsterdam Zuid. Zij is als oefentherapeut gespecialiseerd in klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Vanuit haar visie als oefentherapeut kijkt ze naar het gehele lichaam en probeert ze samen met de persoon tot de oorzaak en oplossing te komen. Voor meer informatie over Maaike Kuipers, www.profysics.nl.